Domáci pribináčik

Suroviny:

  • 500g bieleho jogurtu
  • 200g kyslej smotany
  • 15g želatíny na krém
  • 45g vody
  • 20g vanilkového cukru
  • 50g trstinového cukru
  • 1ks banánu
  • Čokoládová poleva
  • Mäta

 

  1. Biely jogurt vymiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a trstinovým cukrom. Miešame do tej doby pokiaľ sa cukor nerozpustí.
  2. Do 45g vody si rovnomerne nasypeme želatínu a na miernom plameni ohrejeme, pokiaľ nenaboptná – NEVARÍME!
  3. Hotovú želatínu primiešame do zmesi a dáme do chladničky na 20 minúť vychladnúť
  4. Po 20 minútach vyberáme zmes z chladničky a nalejeme do pohárov do 1/3. Do 2/3 nalejeme rozohriatú čokoládovú polevu a zase do 3/3 zvyšok pribináčika.
  5. Vršok ozdobíme lístkami mäty a banánom

 

Poznámka: Ja som tento recept pripravovala ako odmenu za náročný pracovný týždeň. Je naozaj veľmi chutný a jednoduchý. Celá jeho príprava mi trvala 30 minút aj s časom kedy bola zmes v chladničke. Takže ak chcete očariť a niečo veľmi rýchlo pripraviť vrelo odporúčam.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.