Mušle na bylinkách so zemiakovými gnocchi

Potrebujeme na 2 porcie:

  • 500g zemiakových Gnocchi,
  • 300g lúpaných mušlí,
  • 5ks sušených paradajok,
  • 40g parmezánu,
  • 1PL olivového oleja,
  • 4 stružky cesnaku,
  • majoránka,
  • oregano,
  • kari (bylinka),
  • soľ a
  • biele korenie

***Niekedy do receptu pridávam 1dcl bieleho vína – ale dobré to je aj bez***


Postup: Na lyžičke rozohriatého olivového oleja si opražíme cesnak spolu s bylinkami, aby sa chute pekne spojili. Pridáme lúpané mušle a za občasného miešania , aby sa nepripekali varíme do tej doby pokiaľ nie sú mušle uvarené do ružova. Ak sme sa rozhodli pre variantu s bielym vínom, víno pridáme spolu s mušľami. Zoslabíme oheň pod panvicou a pridáme vopred vo vode uvarené Gnocchi a parmezán. Na slabom ohni povaríme ešte 1-2 minúty a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.