Banánová vegan zmrzlina bez cukru

Potrebujeme:

  • 1-2 zrelšie banány (cca 150g),
  • 1 biele tofu (180g),
  • 75g arašidového maslo (3PL) alebo iného orieškového masla,
  • 150ml sójového alebo rastlinného mlieka,
  • hrsť arašidov alebo iných orieškov (ak máte maslo vo verzii crunchy, toto môžete vynechať).

Banány nakrájame na kolieska a dáme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Arašidy mixérom rozmixujeme na menšie kúsky, aby bola zmrzlina chrumkavá a odložte bokom. Tofu rozmixujte a postupne pridávajte mlieko, aby nám vznikla mierne redšia zmes. Následne pridáme zmrazené banány a maslo a rozmixujeme a zmes znova zhustne. Na záver primiešame arašidy. Zmrzlinu môžeme skladovať v umelohmotných miskách alebo použijeme nanukové formy.

Takáto rastlinná zmrzlina má nízky obsah sacharidov (napriek tomu je sladká) a vysoký obsah kvalitných bielkovín a tukov. Je vhodná aj pri lowcarb stravovaní ako mierny prehrešok, keďže banány sú zdrojom rýchlych sacharidov. Ak vám je stav cukru ukradnutý a zmrzlina vám je málo sladká, pridajte napríklad 10-20ml javorového sirupu, prípadne aj viac a banán môžete aj vynechať.

Dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.