20.11.2017
Cibuľový koláč
Potrebujeme na cesto:
- 180ml vody
- 400g hl.múky
- 1 PL olivového oleja
- 1/2 KL cukru
- štipku soli
- 20g droždia
Potrebujeme na oblohu:
- 200g slaniny (anglickej alebo oravskej)
- 3 strúžky cesnaku
- 2 veľké červené cibule
- 1 črievko bambino tavený syr
- 250ml kyslej smotany
- soľ
- muškátový oriešok
Všetky suroviny na cesto vymiesime až kým nevznikne jedna pevná hmota a necháme odležať 2-3 hodiny. Potom rozdelíme cesto na 2 polovice a vyvaľkáme 2 korpusy v tvare pizze s hrúbkou cca 5mm.
Pripravíme si suroviny na oblohu. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kolieska. V miske rozmiešame tavený syr, smotanu, muškátový oriešok a soľ. Túti zmes rovnomerne rozotrieme po oboch korpusoch. Na vrch poukladáme cesnak a cibuľu. Nakoniec zasypeme koláč najemno nakrájanou slaninou.
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C 15-20 minút.