8.5.2020
Cícerové cestoviny so sardinkami
Na 1 porciu potrebujeme:
- 80g cícerových cestovín (surových),
- 1 konzerva sardiniek v paradajkovej omáčke,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- olivový olej,
- 1PL talianskeho korenia,
- soľ.
Na panvičke s rozpáleným olejom osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu až do zlatista. Následne pridáme cesnak a korenie a chvíľu smažíme ďalej. Nakoniec pridáme sardinky aj s omáčkou a necháme smažiť niekoľko minút.
Cestoviny uvaríme oddelene podľa návodu a nakoniec ich pridáme do panvičky nech sa spoja chute dokopy.
Takéto jedlo je skvelé vzhľadom k nízkemu obsahu jednoduchých cukrov a k vysokému obsahu komplexných sacharidov a vlákniny, bielkovín a zdravých tukov. Dobrú chuť!