Čokoládové perníky plnené lekvárom
Potrebujeme:
- 125g medu
- 110g kryštálového cukru
- 50g masla
- 4 kl škorice
- 1/2 kl jedlej sódy
- 320g hl.múky
- 15g kakaa
- 1 vajce
- štipku soli
- lekvár
- čokoládu na varenie
Deň vopred si pripravíme cesto. Všetky suroviny okrem lekváru a čokolády zmiešame dokopy a rukami vymiesime do jednej hmoty a uložíme do chladničky na 24 hodín.
Odležané cesto vyvaľkáme na placku s hrúbkou cca 2mm. Pomocou vykrajovača vykrojíme požadovaný tvar a položíme na plech. Keď sa vám cesto lepí použite extra múku. Keď je plech zaplnený, do stredu každého tvaru dáme lyžičku lekváru tak, aby nepretiekol cez okraj. Opäť si vyvaľkáme cesto a tou istou formičkou si vytvoríme ten istý tvar, a vytvoríme tak hornú vrstvu pre tie ktoré už máme na plechu. Po priložení hornej vrstvy ich po okrajoch jemne zatlačíme prstami.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na 10-15 minút. Upečené perníky položíme na mriežku.
Vo vodnom kúpeli si rozohrejeme čokoládu s maslom, hotové perníky ňou potom polejeme a necháme stuhnúť v chladničke.
Perníky necháme zmäknúť v suchu a chlade cca 3 týždne do vianoc.
Recept sa zdá zložitý ale je jednoduchý. Celú krabičku som mala hotovú za hodinu.