18.11.2017
Domáce bake rolls
Potrebujeme:
- staré pečivo, najlepšie bagetu 2ks
- 50g masla
- 1 PL kečupu
- Soľ
- Oregáno
- Bazalku
- Sušený cesnak
Táto chrumkavá dobrota je ideálny spôsob ako sa zbaviť starého pečiva alebo ako rýchlo pohostiť nečakanú návštevu.
Pečivo si nakrájame na kolieska hrubé 3-4mm. Dbáme na to, aby boli kolieska rovnako hrubé, inak sa môže stať, že kolieska nebudú rovnomerne prepečené. Kolieska si naukladáme na papier na pečenie. V miske roztopíme maslo a pridáme k nemu koreniny. Keďže ja robím 2 príchute (pizza a cesnak) maslo si rozdelím do 2 nádob. Do jednej pridám soľ a cesnak a do druhej kečup, oregáno a bazalku. Kolieska potrieme vyrobenou zmesou. Dáme piecť do predhriatej rúry na teplote 125°C. Dĺžka pečenia je závislá od veku pečiva a hrúbky koliesok. Preto treba stav pravidelne sledovať.