25.9.2015
Domáci pribináčik

Suroviny:
- 500g bieleho jogurtu
- 200g kyslej smotany
- 15g želatíny na krém
- 45g vody
- 20g vanilkového cukru
- 50g trstinového cukru
- 1ks banánu
- Čokoládová poleva
- Mäta
- Biely jogurt vymiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a trstinovým cukrom. Miešame do tej doby pokiaľ sa cukor nerozpustí.
- Do 45g vody si rovnomerne nasypeme želatínu a na miernom plameni ohrejeme, pokiaľ nenaboptná – NEVARÍME!
- Hotovú želatínu primiešame do zmesi a dáme do chladničky na 20 minúť vychladnúť
- Po 20 minútach vyberáme zmes z chladničky a nalejeme do pohárov do 1/3. Do 2/3 nalejeme rozohriatú čokoládovú polevu a zase do 3/3 zvyšok pribináčika.
- Vršok ozdobíme lístkami mäty a banánom
Poznámka: Ja som tento recept pripravovala ako odmenu za náročný pracovný týždeň. Je naozaj veľmi chutný a jednoduchý. Celá jeho príprava mi trvala 30 minút aj s časom kedy bola zmes v chladničke. Takže ak chcete očariť a niečo veľmi rýchlo pripraviť vrelo odporúčam.