Cibuľový koláč

We need for the dough:

  • 180ml vody
  • 400g hl.múky
  • 1 PL olivového oleja
  • 1/2 KL cukru
  • štipku soli
  • 20g droždia

Potrebujeme na oblohu:

  • 200g slaniny (anglickej alebo oravskej)
  • 3 strúžky cesnaku
  • 2 veľké červené cibule
  • 1 črievko bambino tavený syr
  • 250ml kyslej smotany
  • soľ
  • muškátový oriešok

Všetky suroviny na cesto vymiesime až kým nevznikne jedna pevná hmota a necháme odležať 2-3 hodiny. Potom rozdelíme cesto na 2 polovice a vyvaľkáme 2 korpusy v tvare pizze s hrúbkou cca 5mm.

Pripravíme si suroviny na oblohu. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kolieska. V miske rozmiešame tavený syr, smotanu, muškátový oriešok a soľ. Túti zmes rovnomerne rozotrieme po oboch korpusoch. Na vrch poukladáme cesnak a cibuľu. Nakoniec zasypeme koláč najemno nakrájanou slaninou.



Pečieme v predhriatej rúre na 200°C 15-20 minút.

Add a Comment

Your email address will not be published.