Hrianky so zapečenými šampiňónmi a parmezánom

We need:

  • starú bagetu alebo veku,
  • 200g šampiňónov,
  • 6 PL suga alebo kečupu,
  • 3 strúžky cesnaku,
  • 1kl bazalky,
  • 1kl oregana,
  • 40gparmezán,
  • 1/2 kl soli,
  • štipku muškátového oriešku,
  • 1/2pl cukru,
  • 2 pl olivového oleja a
  • 1 pl rasce

Najskôr si pripravíme šampiňóny a cesnak tak, že ich pokrájame na plátky. Na olivovom oleji orestujeme do zlatista cesnak a pridáme šampiňóny, treba ich stále miešať alebo prehadzovať na panvici, aby sa nespálili a nemuseli sme pridávať vodu.

Keď sú opečené do zlatista pridáme všetky koreniny a sugo. Sugo je taliansky paradajkový základ, ktorý sa používa na cestoviny, pizzu alebo do polievky. Je z paradajok, mrkvy, cibule, zeleru a korenín. Ja mám svoju závarenú v špajze, ale dá sa aj kúpiť v obchode. Keď nechcete použiť sugo, dá sa použiť aj kečup, ale hrianky už nie sú také dobré.



Celú zmes ešte 2-3 minútky pomiešame a povaríme. Potom ju odstavíme z plameňa a necháme úplne vychladnúť. Až vychladenú zmes pridávame na pečivo. Je to aj preto lebo sa nám zmes dobre spojí a pečivo nie je potom premočené ale chrumkavé. Nakoniec hrianky posypeme parmezánom a dáme piecť do predhriatej rúry na 200°C.

Dobrúchuť!

Add a Comment

Your email address will not be published.