Jablkovo-mrkvový cottage

1 porcia / 1600KJ (bielkoviny 16g, sacharidy 44g, tuky 19g, vláknina 13g)

  • 150g jablko (asi 1 stredne veľké) aj so šupkou
  • 150g mrkvy (asi 2 stredne veľké)
  • 10g cesnak (1-2 strúčiky)
  • 4g čerstvého zázvoru alebo 1g sušeného
  • 100g cottage cheese
  • 10ml olivového oleja
  • 10g pomletých vlašských orechov
  • Mletá škorica

Jablko, mrkvu, cesnak a zázvor postrúhajte a pridajte olivový olej, mleté orechy a cottage cheese. Dôkladne premiešajte a na záver posypte mletou škoricou.

Určite nepoužite viac ako 4g zázvoru. Práve 4g je maximálna denná odporučená dávka.

Takéto jedlo je vhodné na raňajky, desiatu alebo olovrant. Možno sa niekomu bude zdať kombinácia cesnaku s ovocím nezvyčajná, ale má svoje opodstatnenie. Prospešné látky z cesnaku sa pri trávení zvezú na cukroch z jablka do krvi, kde začnú pracovať. Zázvor a škorica pôsobia protizápalovo, takže toto jedlo je vhodné ak vám zdravie práve neslúži alebo ak ste aktívny športovec a potrebujete zdokonaliť svoju regeneráciu.

Bon appetite!

 

Add a Comment

Your email address will not be published.