Jahodová roláda

Potrebujeme na krém:

  • 200g masla,
  • 1ks vanilkového cukru,
  • 500ml mlieka,
  • 1 vanilkový puding za studena – bez varenia

We need for the dough:

  • 1ks vanilkového cukru,
  • 1 ks prášku do pečiva,
  • 150g hl. múky,
  • 5 eggs
  • 15g oleja,
  • 150g cukru,
  • 50ml horúcej vody

Do pripravených dvoch misiek oddelíme od seba žĺtok a bielok. Z bielkov si vyšľaháme sneh a žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme zvyšné suroviny a hotové cesto nalejeme na papier na pečenie vo veľmi tenkej vrstve. Strčíme do rúry a pečieme na 180°C pár minút. Hneď ako je korpus dopečený preklopíme ho na čistú utierku alebo detskú plienku a opatrne odstránime papier na pečenie. Ešte teplý korpus stočíme do roládovitého tvaru, aby sa nám neskôr nezlomil a počkáme kým celý nevychladne. Zatiaľ si pripravíme krém. Ja používam puding bez varenia – iba vyšľahám s mliekom. Pridáme rozpustené maslo a vanilkový cukor a dáme do chladničky vychladiť. Nakoniec rozložím korpus potriem ho krémom a pridám na kúsky pokrájané jahody. Roládu opäť zatočím a nechám aspoň 12 hodín v chladničke odležať.

Add a Comment

Your email address will not be published.