Malinovo-vanilková torta

Potrebujeme na korpus s priemerom 32cm:

  • 5 vajec,
  • 75 g oleja,
  • 150g hl. múky,
  • 120g vanilkového cukru,
  • štipka soli,
  • 10g prášku do pečiva,
  • 250g Mascarpone,

Potrebujeme na polevu a plnku:

  • 250 ml smotany,
  • 125g cukru,
  • 1 fix na smotanu,
  • zavárané maliny,
  • sekané mandle,
  • ovocie na ozdobenie

Postup: Vajcia si oddelíme od žĺtka a bielkov a bielka vyšľaháme do snehu. Olej, múku, soľ, cukor, kypriaci prášok a žĺtky vymiešame dokopy a nakoniec pridáme vyšľahané bielky. Vlejeme do tortové formy a pečieme pri 160°C .

Kým sa torta pečie môžeme si pripraviť krém. Šľahačku spolu s fixom na smotanu vyšľaháme elektrickým mixérom a pridáme cukor a mascarpone. Ďalej šľaháme už iba ručne, aby sa nám krém nezgrcol. Hotový krém dáme do chladničky aspoň na 1 hodiny. Keď bude krém tuhý, bude sa nám s ním lepšie pracovať.

Upečený korpus si pomocou pílky na torty alebo noža na pečivo prekrojíme pozdĺžne na tri rovnomerné časti. Tieto časti si položíme vedľa seba a z jednej strany ich polejeme lyžicou šťavy z ovocia. Toto robíme preto, aby korpus ostal vláčný a nebol vysušený. Samotná torta by potom nebola až tak dobrá a bola by tvrdá.

Následne na tieto korpusové časti naskladáme ľubovoľné ovocie a na to pridáme krém z chladničky. Teraz už môžeme jednotlivé časti torty položiť na seba. Trošku ju z vrchu stlačíme a krém, ktorý nám pretečie pomocou cukrárskej špachtle zatrieme rovnomerne do torty. Nakoniec máme tortu krásne zo všetkých strán potretú krémom a dáme ju aspoň na 15 hodín odležať a hlavne stuhnúť do chladničky.

Na druhý deň tortu vyberieme a zo strán pomocou ruky pritlačíme mandle alebo ju potiahneme fondánom. Vrch torty už ľubovoľne ozdobíme ovocím. Torta bude mať určite veľký úspech.

Add a Comment

Your email address will not be published.