Mandarínkové rezy

We need:

  • 6ks mandariniek,
  • 2x kelímok smotany na šľahanie,
  • 1 kelímok kyslej smotany,
  • 1x fix na tuhnutie smotany,
  • 2x vanilkový cukor,
  • 1x kypriaci prášok,
  • 50g kakao,
  • 50g mlieka,
  • 30g cukru,
  • 80g masla,
  • 100g hl. múky,
  • 4ks vajec,
  • 20g čokolády

Najprv si čokoládu rozohrejeme spolu s maslom vo vodnej lázni. Niekedy použijem horkú čokoládu, inokedy keď sú doma zvyšky bonboniery alebo rozjedenej čokolády, tak tú (foto1). Žĺtky si oddelíme od bielkov. Do jednej misky si dáme bielky a spolu so žĺtkami odvážime ostatné suroviny a vložíme ich do druhej misky (foto 2). Vyšľaháme ručným šľahačom. V jednej miske nám vznikne sneh a v druhej tmavá hrudkovitá hmota (Foto 3). Do tejto hmoty vlejeme vychladnutú čokoládu a znovu ručným šľahačom vymiešame (foto 4). Potom nám už vznikne krásne cesto (foto 5). Pridáme sneh a už vyšľaháme iba ručnou metličkou!!! (Foto 6). Hotové cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre na 175°C zhruba 20 minút. Ošúpeme si mandarinky (Foto 8). Mandarinky prekrojíme na polovicu, aby z nich troška vytiekla šťavička, ktorá sa vpije do korpusu (Foto 9). Smotanu na šľahanie si vymiešame s fixom na stuhnutie (foto 10) a potom do nej jemne primiešame zakýsanú smotanu a vanilkové cukry. Na upečený korpus naskladáme mandarinky (foto 11). Na mandarinky pridáme šľahačkový krém (foto 12). Pred podávaním posypeme kakaom.

Add a Comment

Your email address will not be published.