Pečené rebierka na cesnaku, mede a pive
We need for 2 portions:
- 800g bravčových rebierok
- 4 kl korenia na bravčové pečené
- 1 kl granulovaného cesnaku
- 1/2 kl mletého čierneho korenia
- 4 pl kečupu
- 6 kl medu
- 3 pl oleja
- 1 ks cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 pl piva
- 150ml vody
Najskôr si pripravíme marinádu a necháme v nej rebierka odležať 24 hodín. Marinádu pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny okrem cibule a vody (a rebierok samozrejme). Dôkladne ju premiešame tak, aby vznikla jedna zmes. Polku vmasírujeme do rebierok teraz a druhú si odložíme na pečenie.
Na druhý deň mäso dáme do nádoby na pečenie, podlejeme vodou a pridáme ošúpanú cibulu, ktorú prekrojíme iba na 2 polovice. Vložíme do predohriatej rúry na 165°C prikryté pokrývkou. Pečieme 120 – 150 minút. Každú polhodinu mäso vyberieme a potrieme zvyškom marinády. Poslednú polhodinu pečieme mäso už odokryté bez pokrývky, aby schrumkavelo.
Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a kyslými zaváraninami ako sú uhorky, baranie rohy alebo feferóny.
Super napad ta cibula