Pečené rebierka na cesnaku, mede a pive

We need for 2 portions:

  • 800g bravčových rebierok
  • 4 kl korenia na bravčové pečené
  • 1 kl granulovaného cesnaku
  • 1/2 kl mletého čierneho korenia
  • 4 pl kečupu
  • 6 kl medu
  • 3 pl oleja
  • 1 ks cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 pl piva
  • 150ml vody

Najskôr si pripravíme marinádu a necháme v nej rebierka odležať 24 hodín. Marinádu pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny okrem cibule a vody (a rebierok samozrejme). Dôkladne ju premiešame tak, aby vznikla jedna zmes. Polku vmasírujeme do rebierok teraz a druhú si odložíme na pečenie.

Na druhý deň mäso dáme do nádoby na pečenie, podlejeme vodou a pridáme ošúpanú cibulu, ktorú prekrojíme iba na 2 polovice. Vložíme do predohriatej rúry na 165°C prikryté pokrývkou. Pečieme 120 – 150 minút. Každú polhodinu mäso vyberieme a potrieme zvyškom marinády. Poslednú polhodinu pečieme mäso už odokryté bez pokrývky, aby schrumkavelo.

Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a kyslými zaváraninami ako sú uhorky, baranie rohy alebo feferóny.

One Comment

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published.