Poctivý kurací vývar

We need:

  • 12ks veľkej mrkvy,
  • 6ks stredne veľkého petržlenu,
  • 2ks zemiakov,
  • 1ks veľkej cibule,
  • 1/2 zeleru,
  • hrsť petržlenovej vňate,
  • kuracie mäso do polievky,
  • soľ a
  • 5ks celého čierneho korenia

Na poctivý kurací vývar si najskôr ošúpeme koreňovú zeleninu a pokrájame na väčšie kúsky. Položíme na dno hrnca a pridáme mäso. Na vývar používam stehná alebo chrbát, no iba chrbát by nestačil, vývar by bol slabý tak som použila dve stehná a zvyšky z vykosteneho kuraťa.

Zalejeme doplna vodou, pridáme ešte hrsť nepokrájanej petržlenovej vňate, soľ a guľôčky čierneho korenia. Nedávame mleté čierne korenie, lebo by sa nám polievka zakalila.

Varíme na slabom ohni, aby polievka retiazkovala. Vývar nesmie vrieť!!! Postupne zhruba každú pol hodinu odeberieme z vrchu hrnca penu, ktorá sa nám z mäsa vytvorí. Varíme 3-4 hodiny. Dobrú chuť!

Add a Comment

Your email address will not be published.