Rybací šalát

We need:

  • 200g lahôdkových zavináčov (napr. slede),
  • 75g cibule (býva súčasť kyslého nálevu v zavináčoch alebo môžete použiť surovú),
  • 80g sterilizovaných uhoriek,
  • 80g sterilizovaného hrášku,
  • 80g sterilizovanej mrkvy,
  • 100g white yogurt,
  • 50g majonézy (v lepšom prípade light),
  • ground black pepper,
  • salt.

Zavináče vytiahneme z nálevu a nakrájame na malé kúsky. To isté spravíme s cibulou a uhorkami. Hrášok a mrkva, ak je už nakrájaná, môžu ostať v celku. Všetko zmiešame dokopy, pridáme jogurt a majonézu. Ak chceme nízkokalorickú verziu, namiesto majonézy doplníme rovnaké množstvo jogurtu. Nakoniec už len dochutíme soľou a čiernym korením.

Pravdepodobne nie každý má rád kyslé ryby a z tejto malej skupiny sa nájde ešte menej, ktorým záleží aj na zdravšej verzii receptu. No ak vám je to jedno, tak môžete pokojne skočiť do obchodu a kúpiť si hotový rybací šalát. Garantujem vám, že má výrazne viac cukrov, tukov aj kalórií. Dobrú chuť!

Add a Comment

Your email address will not be published.