Sardinková nátierka

Suroviny:

  • 300g sardiniek v konzerve (pevného podielu), najlepšie vo vlastnej šťave
  • 150g masla alebo margarínu
  • 1 veľká cibuľa
  • 5PL horčice
  • 2PL citrónovej šťavy (alebo citrónky)
  • čierne korenie
  • rasca

Zo sardiniek vylejeme väčšinu štavy. Nech vám pár kvapiek ostane, nátierka nebude suchá. Sardinky vysypte do misky. K sardinkám pridajte maslo, na kocky nakrájanú cibuľu, horčicu, citrónovú šťavu, korenie a rascu. Všetko dôkladne rozmiešajte a roztlačte vidličkou. Ak máte radšej kašovitejšiu formu nátierky alebo trpíte panickým strachom z kostí, použite tyčový mixér.



Pár tipov na záver:

  • najlepšie chutí s klasickým bielym chlebom
  • raňajkami cez pracovný týždeň riskujete, že sa vám budú kolegovia vyhýbať a nepomôže vám ani zubná pasta alebo žuvačky
  • preto je nátierka najlepšia cez víkend na raňajky so zeleným alebo čiernym čajom
  • počas sezóny jarnej cibuľky ju môžete použiť namiesto klasickej a nemusíte ju použiť ako ingredienciu ale ju chrumkať ako prílohu
  • prázdne konzervy odporúčam umyť saponátom ako bežný kuchynský riad a následne ich môžete vyhodiť do smetného koša. Vyhnete sa tým potencionálnemu zápachu

Add a Comment

Your email address will not be published.