Sardinkovo-zeleninové placky

Ingredients for 2 servings:

  • 2 sardinky z konzervy vo vlastnej šťave,
  • 200g zemiakov,
  • 1-2 vajcia (podľa konzistencie cesta),
  • 150g mrkvy,
  • 50g zeler,
  • 50 karfiol,
  • 100 sladkej kukurice,
  • 50g jemných ovsených vločiek,
  • olej na vyprážanie,
  • salt,
  • korenie.

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kusy a uvarte. Mrkvu, zeler a karfiol postrúhajte, pridajte sardinky bez šťavy, vajce, kukuricu a ovsené vločky a poriadne zamiešajte. Podľa chuti môžete osoliť a okoreniť. Celú zmes nechajte na 2-3 hodiny odstáť v chladničke, aby sa jednak zmiešali chute a aby vločky nasiakli vodu zo zeleniny.

Po 2-3 hodinách rukami vytvorte z cesta tenké placky, ktoré vyprážajte na rozohriatej panvici s trochou oleja. K plackám sa výborne hodí jogurtový dip s prelisovaným cesnakom. Dobrú chuť!

Add a Comment

Your email address will not be published.