11.6.2020
Sardinkovo-zeleninové placky
Ingredients for 2 servings:
- 2 sardinky z konzervy vo vlastnej šťave,
- 200g zemiakov,
- 1-2 vajcia (podľa konzistencie cesta),
- 150g mrkvy,
- 50g zeler,
- 50 karfiol,
- 100 sladkej kukurice,
- 50g jemných ovsených vločiek,
- olej na vyprážanie,
- salt,
- korenie.
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kusy a uvarte. Mrkvu, zeler a karfiol postrúhajte, pridajte sardinky bez šťavy, vajce, kukuricu a ovsené vločky a poriadne zamiešajte. Podľa chuti môžete osoliť a okoreniť. Celú zmes nechajte na 2-3 hodiny odstáť v chladničke, aby sa jednak zmiešali chute a aby vločky nasiakli vodu zo zeleniny.
Po 2-3 hodinách rukami vytvorte z cesta tenké placky, ktoré vyprážajte na rozohriatej panvici s trochou oleja. K plackám sa výborne hodí jogurtový dip s prelisovaným cesnakom. Dobrú chuť!