30.11.2017
Famózna pikatná nátierka k hriankám
Potrebujeme:
- 150g sušenej fazule,
- 1 cibuľu,
- 1 strúčik cesnaku,
- 1 kl soli,
- 4pl kečupu,
- 1 a pol PL horčice,
- 2 kl pištu (palivá chilli pasta)
Postup: fazuľu naložíme 4-5 hodín vopred do vody, potom ju scedíme a dáme variť spolu so soľou do mäkka. Na panvici opražíme cesnak a cibuľu do zlata a následne pridáme uvarenú fazuľu. Pridáme kečup a horčicu a 2-3 minúty povaríme. Zmes stiahneme z ohňa a rozmixujeme úplne do hladka. Nakoniec pridáme pištu.
Tip: skúste do zmesi opražiť aj trochu údenej slaniny. Obohatíte chuť nátierky.