Famózna pikatná nátierka k hriankám

Potrebujeme:

  • 150g sušenej fazule,
  • 1 cibuľu,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 kl soli,
  • 4pl kečupu,
  • 1 a pol PL horčice,
  • 2 kl pištu (palivá chilli pasta)

Postup: fazuľu naložíme 4-5 hodín vopred do vody, potom ju scedíme a dáme variť spolu so soľou do mäkka. Na panvici opražíme cesnak a cibuľu do zlata a následne pridáme uvarenú fazuľu. Pridáme kečup a horčicu a 2-3 minúty povaríme. Zmes stiahneme z ohňa a rozmixujeme úplne do hladka. Nakoniec pridáme pištu.

Tip: skúste do zmesi opražiť aj trochu údenej slaniny. Obohatíte chuť nátierky.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.