5.6.2020
Fazuľovo-bravčový burger
Ingrediencie na 4 porcie:
- 200g mletého bravčového mäsa,
- 200g varenej fazule,
- 50g cibule,
- worchesterová omáčka,
- 1 strúčik cesnaku,
- 1KL talianskeho korenia,
- mleté čierne korenie,
- soľ,
- 4 kváskové žemle (podľa tohto receptu).
Mleté mäso vložíme do misky a pridáme pomletémú alebo rozpučenú uvarenú fazulu. Pridáme cibuľu, cesnak a dochutíme korením a necháme odstáť v chladničke niekoľko hodín, aby sa zmiešali chute.
Po niekoľkých hodinách rukami namočenými v oleji vyformujeme z cesta burgery a vypražíme na rozohriatej panvici.
Hotové burgery vložíme do žemle a doplníme zeleninou podľa vlastných preferencií, napr. šalát, paradajky, červená cibuľa, prípadne skúsime obľúbené dressingy.
Ako prílohu je možné použiť pečené zemiaky, hranolčeky či batáty, ale príloha vôbec nie je nutná.