Fazuľovo-bravčový burger

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 200g mletého bravčového mäsa,
  • 200g varenej fazule,
  • 50g cibule,
  • worchesterová omáčka,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1KL talianskeho korenia,
  • mleté čierne korenie,
  • soľ,
  • 4 kváskové žemle (podľa tohto receptu).

Mleté mäso vložíme do misky a pridáme pomletémú alebo rozpučenú uvarenú fazulu. Pridáme cibuľu, cesnak a dochutíme korením a necháme odstáť v chladničke niekoľko hodín, aby sa zmiešali chute.

Po niekoľkých hodinách rukami namočenými v oleji vyformujeme z cesta burgery a vypražíme na rozohriatej panvici.

Hotové burgery vložíme do žemle a doplníme zeleninou podľa vlastných preferencií, napr. šalát, paradajky, červená cibuľa, prípadne skúsime obľúbené dressingy.

Ako prílohu je možné použiť pečené zemiaky, hranolčeky či batáty, ale príloha vôbec nie je nutná.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.