Fit hlivový perkelt

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 250g hlivy ustricovej,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 125g tvarohu,
  • 1PL olivového oleja,
  • mletá červená paprika,
  • mleté čierne korenie,
  • soľ.

Cibulu olúpeme a nakrájeme na kocky. Chvíľku osmažíme v hrnci s trochou olivového oleja. Pridáme na stredné veľké kusy nakrájanú hlivu, korenie, soľ a takisto pár minút opražíme. Následne pridáme vodu, na hrniec dáme vrchnák a dusíme 30-60 minút, až kým hliva nezmäkne. Potom pridáme tvaroh. Je to menej kalorická náhrada smotany. Ak sa vám bude perkelt zdať kyslý, kľudne si ho ľubovolne oslaďte. Kedykoľvek počas varenia alebo na záver perkelt ochutnávame a prípadne dochutíme ak je treba. Podávame s celozrnnými cestovinami alebo haluškami.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.