Hamburger s morčacieho mäsa s domácou barbecue omáčkou a pečenými zemiaky

Potrebujeme na Barbecue omáčku (2 porcie):

  • 140g Suga alebo paradajkového pretlaku *
  • 45g cukru
  • 30g balzamikového octu
  • 30g grilovacieho korenia
  • 30g kremžskej horčice
  • 15g worchesterovej omáčky
  • 5g čierneho korenia

Potrebujeme na pečené zemiaky (2 porcie):

  • 5ks veľkých zemiakov
  • 3PL olivového oleja
  • 1PL sušeného cesnaku
  • 1kl sladkej červenej papriky
  • 1/2kl zázvoru
  • 1/2kl rasce
  • 1kl soli
  • 1/2 kl sušeného petržlenu

Potrebujeme na morčacie prsia na 2 porcie:

  • 2 plátky morčacích prs
  • 1PL olivového oleja
  • 1/2 kl čierneho korenia
  • ½ PL sušeného cesnaku
  • 1/2kl sladkej červenej papriky
  • 1/2kl zázvoru
  • 1/2kl rasce
  • 1/2kl soli
  • 1/2 kl sušeného petržlenu

Potrebujeme na hamburger na 2 porcie:

  • 2 plátky morčacích prs
  • 2 celozrnné žemle
  • 1ks veľkej kyslej uhorky
  • 1ks strednej cibule
  • 1ks paradajky
  • majonézu
  • barbecue omáčku

Postup: Deň vopred ako chceme robiť tieto hamburgre si naložíme morčacie mäsko. Koreniny zmiešame spolu s olivovým olejom a do pripravenej zmesi položíme morčacie plátky. Trošku rukou premiešame, aby sa zmes dostala všade na mäso. Misku prikryjeme potravinárskou fóliou a doložíme na 24 hodín do chladničky. Na druhý deň mäso vyberieme aspoň 30 minút vopred, aby sa schladilo na izbovú teplotu, pretože keby sme ho položili na panvicu priamo vytiahnuté z chladničky, mohlo by dostať tzv. „šok“ a bolo by vysušené a už nie tak šťavnaté a dobré.



Medzitým ako nám chladne mäso si pripravíme Barbecue omáčku. Všetky potrebné potraviny si dáme do menšieho kastrólu. Zmes položíme na platničku a necháme ju prejsť varom. Treba ju stále miešať . Trpká chuť balzamikového octa sa vyvarí a suroviny sa nám tak krásne spoja. Zmes podávame vychladenú.

Na plech položíme papier na pečenie a položíme pokrájané zemiaky na mesiačiky. Pridáme olej a koreniny a premiešame. Vložíme do predohriatej rúry na 200°C a pečieme.

Hamburgerové žemle si rozkrojíme na polovicu. Opečieme na grile alebo gril panvici z jednej strany. Každú stranu si potrieme omáčkou alebo majonézou, pridáme opraženú cibuľu, paradajky a uhorky pokrájané na kolieska. Nakoniec pridáme grilované naložené mäso.

Dobrú chuť!

* Sugo je taliansky paradajkový základ, ktorý sa používa na cestoviny, pizzu alebo do polievky. Je z paradajok, mrkvy, cibule, zeleru a korenín. Ja mám svoju zavarenú v špajze, ale dá sa kúpiť aj v obchode.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.