Hrianky so zapečenými šampiňónmi a parmezánom
Potrebujeme:
- starú bagetu alebo veku,
- 200g šampiňónov,
- 6 PL suga alebo kečupu,
- 3 strúžky cesnaku,
- 1kl bazalky,
- 1kl oregana,
- 40gparmezán,
- 1/2 kl soli,
- štipku muškátového oriešku,
- 1/2pl cukru,
- 2 pl olivového oleja a
- 1 pl rasce
Najskôr si pripravíme šampiňóny a cesnak tak, že ich pokrájame na plátky. Na olivovom oleji orestujeme do zlatista cesnak a pridáme šampiňóny, treba ich stále miešať alebo prehadzovať na panvici, aby sa nespálili a nemuseli sme pridávať vodu.
Keď sú opečené do zlatista pridáme všetky koreniny a sugo. Sugo je taliansky paradajkový základ, ktorý sa používa na cestoviny, pizzu alebo do polievky. Je z paradajok, mrkvy, cibule, zeleru a korenín. Ja mám svoju závarenú v špajze, ale dá sa aj kúpiť v obchode. Keď nechcete použiť sugo, dá sa použiť aj kečup, ale hrianky už nie sú také dobré.
Celú zmes ešte 2-3 minútky pomiešame a povaríme. Potom ju odstavíme z plameňa a necháme úplne vychladnúť. Až vychladenú zmes pridávame na pečivo. Je to aj preto lebo sa nám zmes dobre spojí a pečivo nie je potom premočené ale chrumkavé. Nakoniec hrianky posypeme parmezánom a dáme piecť do predhriatej rúry na 200°C.
Dobrúchuť!