18.1.2018
Jablkový koláč
Potrebujeme:
- 500g hl. Múky,
- 1ks prášku do pečiva,
- 200g tuku,
- 1ks vajca,
- 180g cukru,
- 1ks vanilkového cukru,
- 3pl mlieka,
- 3ks jabĺk,
- 1ks škoricového cukru alebo vanilkového na posýpanie jabĺk
Postup: všetky suroviny okrem jabĺk a škoricového cukru si zmiešame pomocou kuchynského robota do jedného tuhého cesta. Cesto si prenesieme na pracovnú dosku a a rozdelíme na dve polovice.
Každú polovicu rozvaľkáme pomocou valčeka na 1cm placku v tvare formy, v ktorej budeme koláčik piecť. Formu si vymažeme maslom alebo vystelieme papierom na pečenie. Položíme na plech na dno a posypeme nastrúhanými jablkami. Posypeme vanilkovým alebo škoricovým cukrom a položíme druhú časť cesta. Prebytočné cesto orežeme.
Vrch cesta ešte prepichneme vidličkou na niekoľkých miestach, aby nám cesto príliš nenabehlo. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 15-20 minút. Podávame posypané cukrom.
Dobrú chuť!