20.11.2016
Jahodový cheesecake
Potrebujeme:
- 300g suchých keksíkov,
- 110 g masla,
- 500g tvarohu,
- 220 cukru,
- 2x vanilkový cukor,
- 4 vajcia,
- jahody,
- želatínu
Tyčovým mixérom si spolu s maslom rozomelieme keksíky. Vznikne nám tuhá hmota, ktorú natlačíme na dno a boky formy na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 10 minút. Všetky ostatné suroviny okrem jahôd a želatíny vložíme do jednej misky a zamiešame ručným mixérom. Hmotu vylejeme na vychladnutý pripravený korpus a vložíme do predhriatej rúry na 180°C zhruba 40 minút. Keď koláčik vychladne pridáme na neho jahody a zalejeme želatínou. Želatínu pripravíme podľa druhu želatíny – podľa návodu na sáčku.