Kakaová pena

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 2 zrelé avokáda,
  • 40g sušené figy (alebo iné sušené ovocie),
  • 25ml javorový sirup (len ak vám bude pena málo sladká),
  • 25g kakao,
  • 30g arašidové maslo,
  • 10g chia semienka,
  • 20ml vody.

Aspoň 12 hodín vopred si zalejeme v menšej nádobe na menšie kúsky nakrájané sušené figy horúcou vodou tak, aby vody nebolo zbytočne veľa, ale dostatok, aby sa figy celé ponorili. Po 12 hodinách alebo na druhý deň by už figy mali byť dostatočne napité vody. Zvyšnú vodu nemusíte vylievať, ale ak jej nie je veľa, kľudne ju pridať do receptu.

Avokádo prekrojíme na polovicu, odstránime kôstku, lyžicou vydlabeme dužinu a vložíme do mixéru. Následne pridáme aj figy, javorový sirup, kakao a arašidové maslo. Dôkladne rozmixujeme, aby sme dosiahli hustú hmotu – penu. Naukladáme penu do pohárikov alebo misiek a posypeme chia semienkami, prípadne dozdobíme čerstvým ovocím.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.