24.5.2020
Kapustový šalát s jogurtovým dressingom
Potrebujeme na 1 porciu:
- 150-200g červenej kapusty,
- 50g varenej cvikly (dobrovoľné),
- 100g jogurtu,
- 10g horčice,
- 10g cesnaku,
- 2ml worchesterovej omáčky,
- soľ,
- bylinky.
Kapustu a cviklu nakrájame na menšie kúsky, aby sa ľahšie konzumovali a vložíme do väčšej misky, aby sme mali priestor na následné zmiešanie s dressingom. V druhej miske rozmiešame jogurt, horčicu, rozdrvený cesnak, worchesterovú omáčku a podľa chuti dosolíme a pridáme bylinky podľa vlastného výberu. Následne dressing zmiešame s kapustou a necháme na 1-2 hodiny odstáť.
Pokrm je vhodný ako olovrant, v menšom množstve i ako príloha k hlavnému jedlu alebo ľahká večera, keďže obsahuje skutočne nízke množstvo kalórií a dostatočné množstvo vlákniny či bielkovín.
Dobrú chuť!