Kapustový šalát s jogurtovým dressingom

Potrebujeme na 1 porciu:

  • 150-200g červenej kapusty,
  • 50g varenej cvikly (dobrovoľné),
  • 100g jogurtu,
  • 10g horčice,
  • 10g cesnaku,
  • 2ml worchesterovej omáčky,
  • soľ,
  • bylinky.

Kapustu a cviklu nakrájame na menšie kúsky, aby sa ľahšie konzumovali a vložíme do väčšej misky, aby sme mali priestor na následné zmiešanie s dressingom. V druhej miske rozmiešame jogurt, horčicu, rozdrvený cesnak, worchesterovú omáčku a podľa chuti dosolíme a pridáme bylinky podľa vlastného výberu. Následne dressing zmiešame s kapustou a necháme na 1-2 hodiny odstáť.

Pokrm je vhodný ako olovrant, v menšom množstve i ako príloha k hlavnému jedlu alebo ľahká večera, keďže obsahuje skutočne nízke množstvo kalórií a dostatočné množstvo vlákniny či bielkovín.

Dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.