Krkovička na hubách

Potrebujem na 3 porcie:

  • 400g krkovičky,
  • 2 cibule,
  • olivový olej,
  • 500ml vývaru,
  • hrsť sušených hríbov,
  • 1 kl rasce,
  • 1/2kl čierneho korenia,
  • 4 bobule jalovca,
  • 4 bobule nového korenia a
  • soľ

Postup: cibuľku si pokrájame na malé kocky a orestujeme na oleji do zlatista. Zatiaľ ako sa nám pripravuje cibuľový základ pokrájame si krkovičku na malé kúsky. Keď je cibuľka hotová pridáme mäsko a opražíme z každej strany aby sa mäsko zatiahlo a ostalo šťavnaté, potom oheň stlmíme a podlejeme vývarom a pridáme korenie, soľ a sušené hríby. Pomaly pod pokličkou varíme kým mäso nezmäkne. Ako príloha je vhodná ryža, kuskus alebo tarhoňa.

Prajem dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.