21.11.2017
Krkovička na hubách
Potrebujem na 3 porcie:
- 400g krkovičky,
- 2 cibule,
- olivový olej,
- 500ml vývaru,
- hrsť sušených hríbov,
- 1 kl rasce,
- 1/2kl čierneho korenia,
- 4 bobule jalovca,
- 4 bobule nového korenia a
- soľ
Postup: cibuľku si pokrájame na malé kocky a orestujeme na oleji do zlatista. Zatiaľ ako sa nám pripravuje cibuľový základ pokrájame si krkovičku na malé kúsky. Keď je cibuľka hotová pridáme mäsko a opražíme z každej strany aby sa mäsko zatiahlo a ostalo šťavnaté, potom oheň stlmíme a podlejeme vývarom a pridáme korenie, soľ a sušené hríby. Pomaly pod pokličkou varíme kým mäso nezmäkne. Ako príloha je vhodná ryža, kuskus alebo tarhoňa.
Prajem dobrú chuť!