13.11.2017
Krkovička na šťave
Potrebujeme na 4 porcie:
- 500g krkovičky,
- hladkú múku
- 4ks cibule,
- olej,
- čierne korenie,
- rascu,
- kurací vývar
Postup:
Krkovičku si pokrájáme na plátky a naklepeme. Keď už máme plátky naklepané, obalíme ich z každej strany hladkou mukou. Teraz si pripravíme cibuľku. Snažíme sa ju pokrájat na čo najmenšie kocky, aby sa nám v omáčke úplne statila a ostala iba jej sladká chuť. Keď už je pokrájaná a my sme sa vyplakali, opražíme ju do zlatista na troške oleja. Na hotovú cibuľku položíme plátky pripravenej krkovičky a prudko ju opečieme z každej strany tak, aby sa zatiahla. Pridáme korenie, soľ a vývar a podusíme do mäkka. Mäso vyberieme bokom na tanierik a šťavu tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Podáváme najlepšie s ryžou alebo tarhoňou, ale na tú pozor, ta má strašne veľa kalórií, takže u nás je favorit ryža.
Dobrú chuť!