1.6.2020
Mäsová nátierka
Navarili ste veľa mäsa na obed a nikto ho už nechce jesť? V žiadnom prípade ho nevyhadzujte. Radšej spravte z neho dobrú nátierku.
Potrebujeme :
- 200g zvyšku mäsa (kuracieho alebo bravčového),
- 4ks vajec,
- 1PL horčice,
- 1/2 červenej cibule,
- 1ks kyslej uhorky,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Táto nátierka je u nás obľúbená, keď nám ostanú zvyšky mäsa z obeda. Dá sa spraviť aj z bravčového alebo kuracieho mäsa. Zvyšné mäso oberieme od kostí a dáme do mixeru. Vajcia uvaríme natvrdo, zbavíme škrupiny a pridáme do mixéra k mäsu aj s ostatnými ingrediencemi. Osolíme a dochutíme čiernym korením. Dobrú chuť.