Morčacie prsia na provensálsky spôsob a bielom víne s batátmi a grilovanou zeleninou

Na 2 porcie potrebujeme:

Na mäso :

  • 200g morčacích pŕs,
  • 200ml bieleho vína suchého,
  • 1PL olivového oleja,
  • 1KL provensálskeho korenia,
  • 1KL čerstvého tymianu,
  • 1KL čerstvého rozmarínu,
  • 1KL čerstvého koriandru.

Na zeleninu:

  • 100g kápie,
  • 200g cukety,
  • 50g červenej cibule,
  • olivový olej,
  • talianske korenie,
  • soľ.

Na batáty:

  • 500g batátov,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • olivový olej,
  • soľ.

Morčacie prsia naložíme aspoň 24 hodín vopred. Keď mám čas nechávam aj 48 hodín ale postačí iba 24. Mäso má  potom veľmi šťavnatú chuť a nie je vysušené. Do nádob alebo do uzatvárateľného sáčku nalejeme víno, pridáme na jemno posekané bylinky, soľ a mäso. Premiešame a dáme do chladničky odležať. Na druhý deň vyberieme mäso a na rozohriatom oleji prudko opečieme z každej strany.

Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a prudko orestujeme na panvičke. Musíme dať pozor na to aby zelenina ostala chrumkavá a šťavnatá a nebola zbytočne rozvarená. Treba jednoducho mať tú trpezlivosť a ostať pri panvičke. Celé to potrvá max 5-10 minút.

Batáty necháme v šupke, iba ich umyjeme čistou vodou a následne osušíme. Nakrájame na plátky, uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme rozpučený cesnak a soľ. Vložíme do rozhratej rúry na 200°C a pečieme približne 20 minút.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.