25.8.2017
Mušle na bylinkách so zemiakovými gnocchi
Potrebujeme na 2 porcie:
- 500g zemiakových Gnocchi,
- 300g lúpaných mušlí,
- 5ks sušených paradajok,
- 40g parmezánu,
- 1PL olivového oleja,
- 4 stružky cesnaku,
- majoránka,
- oregano,
- kari (bylinka),
- soľ a
- biele korenie
***Niekedy do receptu pridávam 1dcl bieleho vína – ale dobré to je aj bez***
Postup: Na lyžičke rozohriatého olivového oleja si opražíme cesnak spolu s bylinkami, aby sa chute pekne spojili. Pridáme lúpané mušle a za občasného miešania , aby sa nepripekali varíme do tej doby pokiaľ nie sú mušle uvarené do ružova. Ak sme sa rozhodli pre variantu s bielym vínom, víno pridáme spolu s mušľami. Zoslabíme oheň pod panvicou a pridáme vopred vo vode uvarené Gnocchi a parmezán. Na slabom ohni povaríme ešte 1-2 minúty a môžeme podávať. Dobrú chuť.