15.4.2017
Nátierka z medvedieho cesnaku
Potrebujeme:
- 300ml hustého bieleho jogurtu,
- 250ml kyslej smotany,
- soľ,
- 50g masla,
- medvedí cesnak
Aj keď sa to zdá veľmi zložité, opak je pravdou – nebojte sa! Biely jogurt, smotanu a soľ si spoločne vyšľaháme. Zoberieme čistú utierku alebo detskú plienku a upevníme ju na nádobu, aby cez ňu mohla zmes odkvapkávať. Stačí urobiť na každej strane uzlíky. Vyšľahanú zmes prelejeme na utierku alebo plienku a necháme cez noc v chladničke odkvapkať. Keď je zmes odkvapkaná, pridáme maslo a podľa potreby ešte soľ. Nakrájame alebo natrháme medvedí cesnak a pridáme ho do zmesi. Pomocou tyčového mixéru ho rozmixujeme. Môžeme ihneď podávať – Dobrú chuť!