Nátierka z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:

  • 300ml hustého bieleho jogurtu,
  • 250ml kyslej smotany,
  • soľ,
  • 50g masla,
  • medvedí cesnak

Aj keď sa to zdá veľmi zložité, opak je pravdou – nebojte sa! Biely jogurt, smotanu a soľ si spoločne vyšľaháme. Zoberieme čistú utierku alebo detskú plienku a upevníme ju na nádobu, aby cez ňu mohla zmes odkvapkávať. Stačí urobiť na každej strane uzlíky. Vyšľahanú zmes prelejeme na utierku alebo plienku a necháme cez noc v chladničke odkvapkať. Keď je zmes odkvapkaná, pridáme maslo a podľa potreby ešte soľ. Nakrájame alebo natrháme medvedí cesnak a pridáme ho do zmesi. Pomocou tyčového mixéru ho rozmixujeme. Môžeme ihneď podávať – Dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.