Ovsená kaša s banánom a arašidovým maslom bez varenia

1 porcia / 2290KJ / 547kcal (bielkoviny 21g, sacharidy 72g, tuky 17g, vláknina 10g)

  • 80g ovsených vločiek,
  • 100g banán (asi 1 stredne veľký),
  • 20g 100% arašidového masla,
  • 150ml sójového mlieka.

Ošúpaný banán vložte do misky a rozpučte vidličkou na kašu. Následne pridajte vločky a pomiešajte s banánom. Pridajte arašidové maslo a premiešajte naozaj veľmi dôkladne v závislosti od konzistencie masla, aby bolo rovnomerne v celej kaši a netvorili sa vám hrudky. Nakoniec zalejte 150ml sójového mlieka a nechajte 5 minút odstáť, aby vločky zmäkli.

Ja mám najradšej vločky keď sú ešte tvrdšie, takže nečakám na zmäknutie. Vďaka banánu je kaša dostatočne sladká a nie je nutné a už vôbec nie odporučené dosladzovať. Takéto jedlo je vhodné ak sa chystáte na športovú alebo fyzickú aktivitu, ale určite najskôr počkajte 2-3 hodiny kým vám vytrávi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.