Pečené buchty s domácimi povidlami

Potrebujeme:

  • 150g hery,
  • 100g cukru,
  • 2 žĺtky,
  • 500g hl. múky,
  • 300ml mlieka,
  • 30g droždia

Postup:

Vymiesimesi cesto a necháme aspoň 3 hodiny vykysnúť. Cesto skoro sa vôbec nelepí a dá sa krásne ponaťahovať prstami takže použijeme iba minimum múky pri vaľkaní. Z cesta si vypracujeme 10 cm štvorčeky, na ktoré položíme lyžičku povidiel. Štvorček uzatvoríme tak, že polepíme všetky rohy dohromady a vypracujeme kocku. Tú z bočných strán pomažeme olejom aby sa nám potom dobre oddelila od ostatných a položíme ju hneď vedľa ostatných na vymazaný plech. Pečieme asi 30 minút v rozohriatej rúre na 180°C

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.