1.11.2017
Pečené buchty s domácimi povidlami
Potrebujeme:
- 150g hery,
- 100g cukru,
- 2 žĺtky,
- 500g hl. múky,
- 300ml mlieka,
- 30g droždia
Postup:
Vymiesimesi cesto a necháme aspoň 3 hodiny vykysnúť. Cesto skoro sa vôbec nelepí a dá sa krásne ponaťahovať prstami takže použijeme iba minimum múky pri vaľkaní. Z cesta si vypracujeme 10 cm štvorčeky, na ktoré položíme lyžičku povidiel. Štvorček uzatvoríme tak, že polepíme všetky rohy dohromady a vypracujeme kocku. Tú z bočných strán pomažeme olejom aby sa nám potom dobre oddelila od ostatných a položíme ju hneď vedľa ostatných na vymazaný plech. Pečieme asi 30 minút v rozohriatej rúre na 180°C