Pečené hovädzie so zeleninou

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 300g hovädzieho krku,
  • 2ks mrkve,
  • 2ks paštrnáku alebo petržlen,
  • 1ks cibule,
  • 200g šampiónov,
  • 3ks cesnaku,
  • 1PL olivového oleja,
  • 2dcl. červeného vína,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • ak máte radi sladšiu chuť k mäsu, odporúčam pridať aj 1PL medu

Postup: Hovädzí krk si nakrájame na veľké kúsky, kľudne aj 5 cm – prepečú sa a naložíme deň vopred do vína, soli, čierneho korenia a cesnaku. Na druhý deň vyberieme a pridáme kusy zeleniny a šampiónky. Rúru si predhrejeme na 165°C. Každú pol hodinu vyberieme a jemne premiešame. Pečieme 2-2,5 hodiny.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.