22.8.2017
Pečené hovädzie so zeleninou
Na 2 porcie potrebujeme:
- 300g hovädzieho krku,
- 2ks mrkve,
- 2ks paštrnáku alebo petržlen,
- 1ks cibule,
- 200g šampiónov,
- 3ks cesnaku,
- 1PL olivového oleja,
- 2dcl. červeného vína,
- soľ,
- čierne korenie,
- ak máte radi sladšiu chuť k mäsu, odporúčam pridať aj 1PL medu
Postup: Hovädzí krk si nakrájame na veľké kúsky, kľudne aj 5 cm – prepečú sa a naložíme deň vopred do vína, soli, čierneho korenia a cesnaku. Na druhý deň vyberieme a pridáme kusy zeleniny a šampiónky. Rúru si predhrejeme na 165°C. Každú pol hodinu vyberieme a jemne premiešame. Pečieme 2-2,5 hodiny.