28.11.2017
Pečené kuracie stehná s cibuľovou omáčkou
Na 4 porcie potrebujeme:
- 4 kuracie stehná,
- 3 veľké cibule,
- 3 strúžky cesnaku,
- 150ml vody,
- 50g masla,
- 4kl olivového oleja,
- 1kl červenej papriky sladkej,
- 1/2kl zázvoru,
- 1/2 kl rasce,
- 1/2 kl granulovaného cesnaku,
- 1/2 kl čierneho korenia a
- soľ
Postup:
Kuracie stehná si umyjeme a posolíme z každej strany. Koreniny si zmiešame dokopy a vzniknutou zmesou posypeme stehná z obidvoch strán. Zmes na stehnách nakoniec ešte vmasírujme do kože.
Cibuľu si pokrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča. Pridáme aj rozpučený cesnak a maslo. Podlejeme 150ml vody a položíme na vrch kuracie stehná. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 170°C.
Po 90 minútach odkryjeme fóliu a pečieme z každej strany kým stehná nezčervenajú. Tie potom vyberieme z pekáča a zvyšnú zmes s cibuľou a výpekom dame do mixéru a rozmixujeme do hladka. Tak nám vznikne chutná cibulková omáčka.
Mäsko podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!