Pečené kuracie stehná s cibuľovou omáčkou

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 4 kuracie stehná,
  • 3 veľké cibule,
  • 3 strúžky cesnaku,
  • 150ml vody,
  • 50g masla,
  • 4kl olivového oleja,
  • 1kl červenej papriky sladkej,
  • 1/2kl zázvoru,
  • 1/2 kl rasce,
  • 1/2 kl granulovaného cesnaku,
  • 1/2 kl čierneho korenia a
  • soľ

Postup:

Kuracie stehná si umyjeme a posolíme z každej strany. Koreniny si zmiešame dokopy a vzniknutou zmesou posypeme stehná z obidvoch strán. Zmes na stehnách nakoniec ešte vmasírujme do kože.

Cibuľu si pokrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča. Pridáme aj rozpučený cesnak a maslo. Podlejeme 150ml vody a položíme na vrch kuracie stehná. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 170°C.

Po 90 minútach odkryjeme fóliu a pečieme z každej strany kým stehná nezčervenajú. Tie potom vyberieme z pekáča a zvyšnú zmes s cibuľou a výpekom dame do mixéru a rozmixujeme do hladka. Tak nám vznikne chutná cibulková omáčka.

Mäsko podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.