Plnená paprika

Potrebujeme:

  • 5ks bielej papriky,
  • 2ks cibule,
  • 2pl oleje,
  • 1l pasirovanych paradajok,
  • 500g mletého mäsa (50:50 hovädzie a bravčové),
  • 1pl majoránky,
  • 3 strúžky cesnaku,
  • 1pl worchestrovej omáčky,
  • štipka muškátového orieška,
  • 2pl cukru,
  • soľ a
  • čiernekorenie

Postup:

Do misky si pridáme mleté mäso, cesnak, majorán, worchester, soľ a čierne korenie a premiešame, aby sa koreniny dostali všade. Paprikám odrežeme stopky a zbavíme ich semienok. Až po špičku ich naplníme pripravenou mäsovou zmesou a položíme ich na plech vystlaný pečiacim papierom. Papriku ešte potrieme zľahka olejom a dáme do predhriatej rúry na 180°C piecť na 20-30 minút.

Opražíme si na oleji cibuľu. Pridáme jednu pokrájanú papriku na kolieska a zalejeme pasírovanými paradajkami. Pridáme soľ, čierne korenie, cukor a muškátový oriešok. Varíme kým nám paprika nezmäkne. Odstavíme z ohňa a tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Ak je omáčka príliš hustá, troška ju zredime vodou.

Podávame s knedlou alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.