Plnená paprika
Potrebujeme:
- 5ks bielej papriky,
- 2ks cibule,
- 2pl oleje,
- 1l pasirovanych paradajok,
- 500g mletého mäsa (50:50 hovädzie a bravčové),
- 1pl majoránky,
- 3 strúžky cesnaku,
- 1pl worchestrovej omáčky,
- štipka muškátového orieška,
- 2pl cukru,
- soľ a
- čiernekorenie
Postup:
Do misky si pridáme mleté mäso, cesnak, majorán, worchester, soľ a čierne korenie a premiešame, aby sa koreniny dostali všade. Paprikám odrežeme stopky a zbavíme ich semienok. Až po špičku ich naplníme pripravenou mäsovou zmesou a položíme ich na plech vystlaný pečiacim papierom. Papriku ešte potrieme zľahka olejom a dáme do predhriatej rúry na 180°C piecť na 20-30 minút.
Opražíme si na oleji cibuľu. Pridáme jednu pokrájanú papriku na kolieska a zalejeme pasírovanými paradajkami. Pridáme soľ, čierne korenie, cukor a muškátový oriešok. Varíme kým nám paprika nezmäkne. Odstavíme z ohňa a tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Ak je omáčka príliš hustá, troška ju zredime vodou.
Podávame s knedlou alebo cestovinami. Dobrú chuť!