20.1.2018
Poctivý kurací vývar
Potrebujeme:
- 12ks veľkej mrkvy,
- 6ks stredne veľkého petržlenu,
- 2ks zemiakov,
- 1ks veľkej cibule,
- 1/2 zeleru,
- hrsť petržlenovej vňate,
- kuracie mäso do polievky,
- soľ a
- 5ks celého čierneho korenia
Postup:
Na poctivý kurací vývar si najskôr ošúpeme koreňovú zeleninu a pokrájame na väčšie kúsky. Položíme na dno hrnca a pridáme mäso. Na vývar používam stehná alebo chrbát, no iba chrbát by nestačil, vývar by bol slabý tak som použila dve stehná a zvyšky z vykosteneho kuraťa.
Zalejeme doplna vodou, pridáme ešte hrsť nepokrájanej petržlenovej vňate, soľ a guľôčky čierneho korenia. Nedávame mleté čierne korenie, lebo by sa nám polievka zakalila.
Varíme na slabom ohni, aby polievka retiazkovala. Vývar nesmie vrieť!!! Postupne zhruba každú pol hodinu odeberieme z vrchu hrnca penu, ktorá sa nám z mäsa vytvorí. Varíme 3-4 hodiny. Dobrú chuť!