10.12.2017
Raffaelo guličky
Potrebujeme:
- 200g kryštálového cukru
- 1,25dl vody
- 125g tuku na pečenie (napr. Hera)
- 150g strúhaného kokosu
- 2ks vanilkového cukru
- 200g sušené mlieko (napr. Sabi polotučné)
- cca 50ks mandlí
- strúhaný kokos na posypanie
Kryštálový a vanilkový cukor, vodu, tuk na pečenie, sušené mlieko a 150g kokosu vymiešame do jednej hmoty a uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby sa s ním lepšie pracovalo.
Ak máte mandle so šupkou, môžete medzitým odstrániť z nich šupku. Najlepšie je ich ponoriť do zovretej vody a rýchlo z nich zoškrabať šupku skôr než vychladnú, ale pozor aby ste sa nepopálili.
Keď máme cesto vychladené začneme robiť guličky. Do jednej dlane si pripravíme kus cesta, pridáme mandlu a medzi dlaňami vytvarujeme do guličky. Následne poválame v strúhanom kokose a odložíme do košíčku.
Skladujeme v chlade a rátame dni do Vianoc, aby sme si mohli zobnúť 🙂