Raffaelo guličky

Potrebujeme:

  • 200g kryštálového cukru
  • 1,25dl vody
  • 125g tuku na pečenie (napr. Hera)
  • 150g strúhaného kokosu
  • 2ks vanilkového cukru
  • 200g sušené mlieko (napr. Sabi polotučné)
  • cca 50ks mandlí
  • strúhaný kokos na posypanie

Kryštálový a vanilkový cukor, vodu, tuk na pečenie, sušené mlieko a 150g kokosu vymiešame do jednej hmoty a uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, aby sa s ním lepšie pracovalo.

Ak máte mandle so šupkou, môžete medzitým odstrániť z nich šupku. Najlepšie je ich ponoriť do zovretej vody a rýchlo z nich zoškrabať šupku skôr než vychladnú, ale pozor aby ste sa nepopálili.

Keď máme cesto vychladené začneme robiť guličky. Do jednej dlane si pripravíme kus cesta, pridáme mandlu a medzi dlaňami vytvarujeme do guličky. Následne poválame v strúhanom kokose a odložíme do košíčku.

Skladujeme v chlade a rátame dni do Vianoc, aby sme si mohli zobnúť 🙂

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.