1.5.2020
Restovaná špargľa s vajcom
Na 2 porcie potrebujeme:
- 500g zelenej špargle,
- 80g morčacej šunky,
- 4 vajcia,
- 10ml olivového oleja,
- 1PL talianskeho korenia,
- Soľ.
Postup:
Špargľu najskôr ošúpeme od hlavičiek až po konce a posledných 5 cm zo špargle odrežeme. Áno, hovorí sa že zelená špargľa sa nemusí šúpať tak ako biela ale pokiaľ sa nechcete počas celého jedla pozerať na vášho muža a deti ako sa snažia pohrýzť a prežuť tvrdé časti a tým si špargľu znechutiť navždy, radšej to spravte ako ja.
Špargľu vložíme do osolenej a studenej vody, privedieme k varu a varíme 5-10 minút kým nezmäkne. Na olivovom oleji na rozpálenej panvičke orestujeme špargľu spolu so šunkou až pokiaľ šunka nechytí jemne zlatistú farbu. Pridáme soľ a talianske korenie a vajcia. Podávame s chlebom alebo bagetou. Dobrú chuť.