13.5.2020
Rybací šalát
Potrebujeme:
- 200g lahôdkových zavináčov (napr. slede),
- 75g cibule (býva súčasť kyslého nálevu v zavináčoch alebo môžete použiť surovú),
- 80g sterilizovaných uhoriek,
- 80g sterilizovaného hrášku,
- 80g sterilizovanej mrkvy,
- 100g bieleho jogurtu,
- 50g majonézy (v lepšom prípade light),
- mleté čierne korenie,
- soľ.
Postup:
Zavináče vytiahneme z nálevu a nakrájame na malé kúsky. To isté spravíme s cibulou a uhorkami. Hrášok a mrkva, ak je už nakrájaná, môžu ostať v celku. Všetko zmiešame dokopy, pridáme jogurt a majonézu. Ak chceme nízkokalorickú verziu, namiesto majonézy doplníme rovnaké množstvo jogurtu. Nakoniec už len dochutíme soľou a čiernym korením.
Pravdepodobne nie každý má rád kyslé ryby a z tejto malej skupiny sa nájde ešte menej, ktorým záleží aj na zdravšej verzii receptu. No ak vám je to jedno, tak môžete pokojne skočiť do obchodu a kúpiť si hotový rybací šalát. Garantujem vám, že má výrazne viac cukrov, tukov aj kalórií. Dobrú chuť!