23.11.2017
Sardinková nátierka
Suroviny:
- 300g sardiniek v konzerve (pevného podielu), najlepšie vo vlastnej šťave
- 150g masla alebo margarínu
- 1 veľká cibuľa
- 5PL horčice
- 2PL citrónovej šťavy (alebo citrónky)
- čierne korenie
- rasca
Zo sardiniek vylejeme väčšinu štavy. Nech vám pár kvapiek ostane, nátierka nebude suchá. Sardinky vysypte do misky. K sardinkám pridajte maslo, na kocky nakrájanú cibuľu, horčicu, citrónovú šťavu, korenie a rascu. Všetko dôkladne rozmiešajte a roztlačte vidličkou. Ak máte radšej kašovitejšiu formu nátierky alebo trpíte panickým strachom z kostí, použite tyčový mixér.
Pár tipov na záver:
- najlepšie chutí s klasickým bielym chlebom
- raňajkami cez pracovný týždeň riskujete, že sa vám budú kolegovia vyhýbať a nepomôže vám ani zubná pasta alebo žuvačky
- preto je nátierka najlepšia cez víkend na raňajky so zeleným alebo čiernym čajom
- počas sezóny jarnej cibuľky ju môžete použiť namiesto klasickej a nemusíte ju použiť ako ingredienciu ale ju chrumkať ako prílohu
- prázdne konzervy odporúčam umyť saponátom ako bežný kuchynský riad a následne ich môžete vyhodiť do smetného koša. Vyhnete sa tým potencionálnemu zápachu