Šošovicový šalát
Potrebujeme na 1 porciu:
- 80g červenej šošovice,
- 10g cesnaku,
- 50g cibule,
- 25g sušených paradajok,
- 40g zelených olív,
- 20g špenátových listov,
- 10g strúhaného parmezánu,
- 5ml olivového oleja,
- kurkumu,
- čierne korenie mleté,
- soľ,
- sušené mleté chilli (nepovinné).
Postup:
Červenú šošovicu premyjeme a dáme variť do osolenej vody na 5-10 minút. Nie je nutné žiadne niekoľko hodinové namáčanie. Po uvarení do mäkka zlejeme vodu a šošovicu dochutíme kurkumou, čiernym korením a prípadne ešte solou.
Medzitým na olivovom oleji krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, paradajky (ak máte príliš veľké kusy, treba ich nakrájať na menšie), olivy a nadrobno nakrájané špenátové listy. Naozaj stačí len 2-3 minútky aby všetko ostalo chrumkavé.
Túto fajnovú zmes vysypeme na šošovicu a na záver pridáme už len nastrúhaný parmezán a ak chcete a máte chuť tak aj mleté chilli.
Toto jedlo je vhodné ako rýchla večera. Doba prípravy je skutočne len 10-15 minút. Šošovica je plná vitamínov, bielkovín, komplexných sacharidov a vlákniny. Čo viac vám treba?
Dobrú chuť!