Šošovicový šalát

Potrebujeme na 1 porciu:

  • 80g červenej šošovice,
  • 10g cesnaku,
  • 50g cibule,
  • 25g sušených paradajok,
  • 40g zelených olív,
  • 20g špenátových listov,
  • 10g strúhaného parmezánu,
  • 5ml olivového oleja,
  • kurkumu,
  • čierne korenie mleté,
  • soľ,
  • sušené mleté chilli (nepovinné).

Postup:

Červenú šošovicu premyjeme a dáme variť do osolenej vody na 5-10 minút. Nie je nutné žiadne niekoľko hodinové namáčanie. Po uvarení do mäkka zlejeme vodu a šošovicu dochutíme kurkumou, čiernym korením a prípadne ešte solou.

Medzitým na olivovom oleji krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, paradajky (ak máte príliš veľké kusy, treba ich nakrájať na menšie), olivy a nadrobno nakrájané špenátové listy. Naozaj stačí len 2-3 minútky aby všetko ostalo chrumkavé.

Túto fajnovú zmes vysypeme na šošovicu a na záver pridáme už len nastrúhaný parmezán a ak chcete a máte chuť tak aj mleté chilli.

Toto jedlo je vhodné ako rýchla večera. Doba prípravy je skutočne len 10-15 minút. Šošovica je plná vitamínov, bielkovín, komplexných sacharidov a vlákniny. Čo viac vám treba?

Dobrú chuť!

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.