Špíz z mletého mäsa

Potrebujeme:

  • 500g mletého mäsa mix hovädzie a bravčové,
  • 1 kl majoránky,
  • 1 kl sušeného cesnaku,
  • 1 pl worchesterovej omáčky,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • malé zemiaky,
  • 1 ks kápie,
  • 2 ks červenej cibule

Zemiaky umyjeme, ponecháme v šupke a dáme variť. Varíme pokiaľ nie sú polomäkké. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.

Pripravíme si cibuľu a kápiu. Cibuľu nakrájame na 4 kusy a kápiu na štvorčeky.

Mleté mäso v miske zmiešame s cesnakom, worchesterovou omáčkou, majoránkou, soľou a čiernym korením. Z hotovej zmesi vytvoríme guľky o veľkosti cca 3cm.



Všetko následne ponapichujeme na špajdle, dáme na papier na pečenie a pred vložením do rúry všetko potrieme olivovým olejom. Pečieme na teplote 180°C do chrumkava.

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.