19.11.2017
Špíz z mletého mäsa
Potrebujeme:
- 500g mletého mäsa mix hovädzie a bravčové,
- 1 kl majoránky,
- 1 kl sušeného cesnaku,
- 1 pl worchesterovej omáčky,
- soľ,
- čierne korenie,
- malé zemiaky,
- 1 ks kápie,
- 2 ks červenej cibule
Zemiaky umyjeme, ponecháme v šupke a dáme variť. Varíme pokiaľ nie sú polomäkké. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.
Pripravíme si cibuľu a kápiu. Cibuľu nakrájame na 4 kusy a kápiu na štvorčeky.
Mleté mäso v miske zmiešame s cesnakom, worchesterovou omáčkou, majoránkou, soľou a čiernym korením. Z hotovej zmesi vytvoríme guľky o veľkosti cca 3cm.
Všetko následne ponapichujeme na špajdle, dáme na papier na pečenie a pred vložením do rúry všetko potrieme olivovým olejom. Pečieme na teplote 180°C do chrumkava.