3.12.2017
Švédske mäsové guľky
Potrebujeme na guľky:
- 500g mletého hovädzieho mäsa,
- 1 kl majoránky,
- 1 kl sušeného cesnaku,
- 1 pl worchesterovej omáčky,
- soľ,
- čierne korenie
Mleté mäso v miske zmiešame s cesnakom, worchesterovou omáčkou, majoránkou, soľou a čiernym korením. Z hotovej zmesi vytvoríme guľky o veľkosti cca 3cm.
Potrebujeme na omáčku:
- 3 pl hl.múky
- 400ml vývaru (najlepšie hovädzieho)
- 300ml mlieka
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 kl muškátového oriešku
- 100g masla
V hrnci si rozpustíme maslo a pridáme hladkú múku. Za stáleho miešania počkáme kým nám vznikne jedna hmota a potom pridáme vývar. Necháme povariť cca 5 minút a pridáme mlieko a ostatné suroviny. Počkáme kým nám omáčka nezhustne a vypneme.
Mäsové guľky pečieme v predhriatej rúre na 190°C do zlatista.