Švédske mäsové guľky

Potrebujeme na guľky:

  • 500g mletého hovädzieho mäsa,
  • 1 kl majoránky,
  • 1 kl sušeného cesnaku,
  • 1 pl worchesterovej omáčky,
  • soľ,
  • čierne korenie

Mleté mäso v miske zmiešame s cesnakom, worchesterovou omáčkou, majoránkou, soľou a čiernym korením. Z hotovej zmesi vytvoríme guľky o veľkosti cca 3cm.

Potrebujeme na omáčku:

  • 3 pl hl.múky
  • 400ml vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 300ml mlieka
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1 kl muškátového oriešku
  • 100g masla

V hrnci si rozpustíme maslo a pridáme hladkú múku. Za stáleho miešania počkáme kým nám vznikne jedna hmota a potom pridáme vývar. Necháme povariť cca 5 minút a pridáme mlieko a ostatné suroviny. Počkáme kým nám omáčka nezhustne a vypneme.

Mäsové guľky pečieme v predhriatej rúre na 190°C do zlatista.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.