31.5.2020
Tvarohová pizza s arašidovým maslom a banánom
Potrebujeme na cesto:
- 250g odtučneného tvarohu,
- 100g bieleho jogurtu,
- 100g ovsených vločiek,
- 20g olivového oleja,
- 10ml javorového sirupu alebo medu (len ak potrebujete sladšiu chuť cesta),
- 1g soli.
Potrebujeme na obloženie:
- 45g (cca 2PL) arašidového (alebo iného orieškového) masla,
- 150g banánu (2 menšie kusy).
Tvaroh, jogurt, vločky, olej, sladidlo a soľ dôkladne rozmiešame v miske a necháme 30-60 minút postáť, aby sa vločky napili vlhkosti a rozmočili. Potom vysypeme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozložíme do tvaru pizze. Cesto pečieme pri teplote 180° asi 15 minút. Pizzu vyberieme, rovnomerne potrieme arašidovým maslom a na kolieska nakrájaným banánom a pečieme ďalších 15 minút.
Ak nechcete banán opečený, môžete ho pridať až na záver.
Táto pizza nie je tak vysokokalorická ako bežná pizza, keďže je bohatá na bielkoviny a obsahuje relatívne malé množstvo tukov a sacharidov. Je vhodná pri chudnutí ak máte chuť na niečo sladké a zároveň zdravé.