Tvarohová pizza s arašidovým maslom a banánom

Potrebujeme na cesto:

  • 250g odtučneného tvarohu,
  • 100g bieleho jogurtu,
  • 100g ovsených vločiek,
  • 20g olivového oleja,
  • 10ml javorového sirupu alebo medu (len ak potrebujete sladšiu chuť cesta),
  • 1g soli.

Potrebujeme na obloženie:

  • 45g (cca 2PL) arašidového (alebo iného orieškového) masla,
  • 150g banánu (2 menšie kusy).

Tvaroh, jogurt, vločky, olej, sladidlo a soľ dôkladne rozmiešame v miske a necháme 30-60 minút postáť, aby sa vločky napili vlhkosti a rozmočili. Potom vysypeme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozložíme do tvaru pizze. Cesto pečieme pri teplote 180° asi 15 minút. Pizzu vyberieme, rovnomerne potrieme arašidovým maslom a na kolieska nakrájaným banánom a pečieme ďalších 15 minút.

Ak nechcete banán opečený, môžete ho pridať až na záver.

Táto pizza nie je tak vysokokalorická ako bežná pizza, keďže je bohatá na bielkoviny a obsahuje relatívne malé množstvo tukov a sacharidov. Je vhodná pri chudnutí ak máte chuť na niečo sladké a zároveň zdravé.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.