13.5.2020
Tvarohovo-avokádová nátierka
Na približne 4 porcie potrebujeme:
- 1 zrelé avokádo,
- 250g tvarohu (obsah tuku je na vás),
- 50g sušených paradajok,
- 1 cibuľa (50-75g),
- 5 strúčikov cesnaku,
- čierne korenie mleté,
- sladká paprika mletá,
- soľ.
Postup:
Avokádo prekrojíme napoly, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu do misky. Pridáme tvaroh, sušené paradajky, na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu a vopred rozpučený cesnak (stačí nakrájaný, ale tak aby aspoň 10-15 minút pôsobil naň vzduch). Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Nakoniec nátierku dosolíme a dochutíme korením.
Nátierka je skutočne bohatá na bielkoviny aj zdravé tuky a zároveň nízkokalorická. Ak použijete odtučnený tvaroh, tak 100g nátierky bude obsahovať len 130kcal.
Podávame s čerstvým kváskovým chlebíkom ale veľmi chutná je aj verzia s hriankami. Dobrú chuť!